23. juni 2018
Tor Olav Gauksås er sommerens prestevikar

Tor Olav Gauksås er sommerens prestevikar i Sør-Innherad. Han skal være her i uke 27 til 30, dvs i hele juli måned. Ta godt i mot Tor Olav.

Her er det Tor Olav skriver i en mail til oss:

Meg som person
Jeg heter Tor Olav Gauksås, er 26 år, studerer teologi ved MF og er akkurat nå i innspurten av mitt fjerde år på teologistudiet. Har vokst opp på Norges sørligst bebodde sted, Skjernøy, ei lita øy utenfor Mandal. I oppvektsten drev jeg mye med ulike idrettsaktiviteter og korps, som førte til at jeg opererte med full timeplan. Til min forergrelse er jeg fortsatt dårlig til å si nei før timeplanen er helt full, så det er stadig for få timer i døgnet.

Etter å ha fullført videregående dro jeg først i militæret, deretter på folkehøgskole, så seks måneder som volontør i Mosambik, før jeg begynte å studere på MF. Jeg startet på en bachelor som heter «Ungdom, kultur og trosopplæring», og etter å ha fullført den fortsatte jeg på profesjonsstudiet i teologi (anbefales for alle som skal bli prester).

I tillegg til å studere jobber jeg som kirketjener i Domkirka og som redaktør for Ungdomsarbeid.no, som er ei ressursside for ungdomsarbeidere. Som kristen, og som framtidig prest, ønsker jeg at vi skal snakke ærlig om livet. Hvis Jesus er sannheten, så tror jeg ærlighet er veien til sannheten – det var dagens kjepphest.

To grunner grunner til at jeg vil bli prest: 1) for å kunne bruke tid på tro trenger jeg å jobbe med det (hvis ikke blir timeplanen full av andre gode formål). 2) jeg ønsker å møte folk i de samtalene som betyr litt ekstra, både på godt og vondt, og jeg ønsker å bidra med håp og framtidstro.

Forventninger
I og med at det er første ganga jeg skal være «prest på ordentlig», og ikke bare ha praksis gjennom studiet, så er jeg litt spent på hvordan det blir – planen er jo å holde på med denne jobben resten av mitt yrkesaktive liv, så jeg håper og tror jeg vil oppleve det som et givende yrke. Så jeg håper på et fint sted, med hyggelige folk og gode samtaler.

Christine Waanders har også sagt at det er en prest som liker å vise fotballkamper, så jeg forventer å få sett noe VM.