19. juli 2019
Storslagen jubileumsgudstjeneste

"Himmelrom i gamle steiner" var tittelen da Alstadhaug menighet inviterte til 850-årsfest i "bygdenes katedral", med biskop Herborg på besøk.

Ei fullstatt Alstadhaug kirke fanget på mange måter alle de 850 leveårene denne dagen. Det var fargesprakende vimpler og røde hjerteballonger, ny golvløper, nytt flyttbart alterbord og lesepult - og selvsagt kirken selv med "de gamle steiner", der skogninger har blitt døpt, konfirmert, viet og ført til den siste hvile i 30 generasjoner.

Biskop Herborg Finnset hadde prekenen, det deltok ikke mindre enn tre kor, kirkemusiker Hans Melhus var på plass med en trio som trakk linjene bakover i tid musikalsk, og en feststemt sokneprest Eirik Bakken med øvrige ansatte og frivillige hadde satt sammen en innholdsrik gudstjenste som var jubilanten verdig.

Etter gudstjenesten var det kirkekaffe i kirkebenkene, der Øystein Ekroll fra Nidaros domkirkes restaureringsarbeider avsluttet med et levende og meget interessant foredrag som dekket sentrale punkt i både kirkerommet og Alstadhaug kirkes historie.

Jubileumsgudstjenesten var ellers startskuddet for et innholdsrikt jubileumsår. Følg derfor med på hva som skjer i fortsettelsen.