Nye datoer for konfirmasjoner kommer 27. mars
3. juli 2020
Nye datoer for konfirmasjoner kommer 27. mars

Det er tidligere besluttet at vårens konfirmasjoner må utsettes til høsten. Nye datoer for konfirmasjoner kommer 27. mars.

Bakgrunnen for utsettelsen var behov for forutsigbarhet
Kirken nasjonalt og lokalt fikk mange spørsmål om gjennomføringen av vårens konfirmasjoner. Konstituert preses i Bispemøtet Atle Sommerfeldt og direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen ba med basis i dette menighetene om å utsette alle konfirmasjoner til høsten.

- Vi ønsker å åpne kirkerommene våre så snart som mulig, men vi vet ikke hvor lenge denne spesielle situasjonen vil vare. For mange er konfirmasjon en stor familiebegivenhet, og jeg har forståelse for at dette er krevende. Familiene trenger forutsigbarhet, og det vil vi bidra til. Derfor går vi nå ut med en tydelig anbefaling til alle menighetene i Den norske kirke, sa konstituert preses da beskjeden om utsettelse ble gitt.