Nye regler fra 15. mai for antall deltakere i begravelser
28. mai 2020
Nye regler fra 15. mai for antall deltakere i begravelser

I tråd med "Smittevernveileder - Bransjestandard for gudstjenester og kirkelige handlinger i Den norske kirke" er det fra 15. mai vedtatt nye tall for besøkende i begravelser hos oss.

Hovedføringer for antall deltakere jamfør bransjestandarden for Den norske kirke er:

• Maksimalt 50 deltakere i tillegg til medvirkende.
  • Minimum 1 meter avstand mellom deltakerne. Overstyrer maksimaltallet på 50 personer.
  • Alle smittevernreglene forøvrig skal overholdes.

Kirkebygg som kan ha 50 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes:

• Frosta kirke rommer totalt nærmere 600 personer og kan romme 50 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  •  Levanger kirke rommer omlag 450 personer og kan romme 50 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Åsen kirke rommer i overkant av 400 personer og kan romme 50 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Stiklestad kirke rommer omlag 400 personer og kan romme 50 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Ytterøy kirke rommer totalt 350 personer og kan romme 50 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Alstadhaug kirke rommer totalt 280 personer og kan romme 50 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Verdalsøra kapell rommer omlag 200 personer og kan romme 50 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.

Kirkebygg som kan romme maksimalt 40 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes:

• Ekne kirke rommer i underkant av 200 personer og kan romme 40 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Okkenhaug kirke rommer i underkant av 200 personer og kan romme 40 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Vuku kirke rommer i underkant av 200 personer og kan romme 40 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Vinne kyrkje har plass til litt over 150 personer og kan romme 40 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Markabygda kirke rommer litt over 150 personer og kan romme 40 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.

Antallsbegrensninger for de minste kirkebyggene:

• Levanger kapell rommer totalt 100 personer. Defineres som lite og kan romme 25 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.
  • Vera kirke rommer 75 personer. Defineres som spesielt liten og kan romme 20 deltakere + medvirkende samtidig som smittevernhensyn overholdes.

Ved eventuelle spørsmål knyttet til det ovennevnte, kan kirkeverge Gunnar Winther kontaktes på tlf. 46 78 17 67.