Avdøde minnes
Ved første gudstjeneste etter gravferden minnes avdøde på en enkel måte i forbindelse med kunngjøringene i gudstjenesten. Pårørende må da gjerne møte i kirken.
På Allehelgensdag, første søndag i november, er det skikk å minnes alle som er gravlagt siden forrige Allehelgensdag. Pårørende mottar en invitasjon til dette.

Gravstedet
I tiden etter gravferden utføres følgende av kirkegårdsbetjeningen: Visne kranser og blomster fjernes, det planeres og såes til.
Eventuell beplanting gjøres av pårørende selv.

Gravminne
Gravminne settes opp etter anvisning fra kirkegårdsbetjeningen. Maksimal størrelse og vekt på gravminne er regulert i vedtektene for gravplassene. Det er anledning til å benytte åkerstein, fjærestein o.l. til gravminne, men slike gravminner må godkjennes av kirkevergen.

Feste av gravsted
En enkeltperson skal stå som fester og ansvarlig for gravstedet. Alle har rett til gratis grav i 20 år etter gravferden i den kommunen de har vært bosatt. Ønskes graven bevart ut over 20 år, skal det betales festeavgift. Krav på festeavgift blir sendt festeren av gravstedet hvert tiende år. For grav som reserveres ved siden av annen grav, til f.eks gjenlevende ektefelle eller andre, skal det betales festeavgift fra første år.

Skjema for endringer av festeforhold kan lastes ned her: Gå til skjemaside

Navnet minnelund
Et alternativ til eget gravsted er plass på en av de navnede minnelundene innenfor Sør-Innherad kirkelige fellesråd. Det finnes et eget regelverk og egne priser for plass på navnet minnelund.

Opplysninger om fester av gravsted
Det kommer med ujevne mellomrom henvendelser fra både privatpersoner og virksomheter om innsyn i hvem som er fester til bestemte gravsteder. KA, arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter, har gjort en juridisk vurdering av retten til innsyn og funnet at en slik generell innsynsrett ikke foreligger. KAs vurdering kan leses ved å klikke på lenken.