Lunsjkonsert


Onsdag 21. april var det lunsjkonsert med Skogmo/Haanshus duo og kantor Neergård. Hyggelig å se at ca 60 stykker kom og tok lunsjen sin i kirka. 

 

Sparebankstiftelsen SMN ga i 2020 støtte til nytt flygel i Levanger kirke og Skogmo/Haanshus nye plate: «Korall». I den anledning fikk vi en flott konsert med utdrag fra den nye plata og pianomusikk av J.S. Bach. Tusen takk til Olav M. Salater som kom og fortalte om det mandatet Sparebankstiftelsen SMN har til å støtte kulturlivet i vår region.  

Skogmo/Haanshus har spilt sammen i en årrekke, og gitt to plater. Deres siste plate «Korall» ble innspilt på Kråkeslottet på Senja. Med stor-havet som inspirasjon har duoen snekret sammen ei plate bestående av egenkomponert folk-inspirert materiale såvel som slåtter godt forankret i den norske tradisjonsmusikken.

På lunsjkonserten fikk vi høre tolkning av musikken til Paul Okkenhaug fra Levanger, komponist og jazzmusiker Christian Wallumrød og, i barokkens tegn, den luttspillende Giovanni Girolamo Kapsberger.

I tillegg fremførte Erling Neergård siste del av J.S. Bachs Franske suite nr. 5 for klaver. En smakebit på klavermusikken som vil komme på det nye konsertflygelet vårt.

www.skogmohaanshus.com

spotify.com

(Henning Vik til venstre på bildet er produsent for Levanger kulturkirke. Har du spørsmål eller ideer til konserter i kirka kan han kontaktes på: henning.vik@sikirken.no)

Tilbake