22. JULI - MARKERINGER

I år er det ti år siden angrepet på Regjeringskvartalet og på Utøya. Som en del av lokalsamfunnet er kirken med på å bære sorgen og de vonde minnene, men også håpet. I fem minutter fra kl 12 vil kirkeklokker ved flere av kirkene i Frosta, Levanger og Verdal ringe.

LEVANGER

Levanger kirke holder åpent 12-16 torsdag 22.juli. Anledning til lystenning, bønn, eventuelt samtale med diakon hvis noen ønsker det.

Minnemarkeringen i Levanger starter på Røstad kl. 18:00 med et variert program med sang, dans og taler. Etter minnemarkeringen på Røstad går det et rosetog til Levanger kirke hvor det blir en påfølgende fredskonsert.

FREDSKONSERT I LEVANGER KIRKE (Ca kl. 20:00)

TEMA: TIL ETTERTANKE OG FRAMTIDSTRO.

Klokkeringing mens Rosetoget går fra Røstad til kirka.

Medvirkende:

• Tekstlesere ungdommer fra Levanger
  • Solist Chastimly Manilingan
  • Tidligere biskop i Nidaros, Tor Singsaas
  • Kantor Wout Bosschaart

Medhjelpere:

• Voksne fra ulike tros- og livssynssamfunn i Levanger

Meditativmusikk / Orgelmusikk mens folk kommer inn i kirka.

VERDAL

På Verdal er det arrangementet i Moeparken kl. 17:00. Kantor Ola Ludvik Bosnes deltar.

Verdalsøra kapell holder åpent 10-17 torsdag 22.juli. Anledning til lystenning, bønn, eventuelt samtale med prest eller diakon hvis noen ønsker det.

Olsoksamtalen i Stiklestad kirke 29. juli handler om humanitet og rettferdighet. Tanker ti år etter terroren rammet. Med biskop Herborg Finnset, Jonas Gahr Støre og Arne Okkenhaug. (Arrangementet er dessverre allerede utsolgt.)