365 dagers motstand – Sammen for Ukraina


Over hele landet vil lokale grupper arrangere ulike typer markeringer av at det er ett år siden Russland invaderte Ukraina. En gruppe Ukrainere og frivillige beboere i Levanger har tatt initiativ til en minnemarkering der vi samles i kirka og får høre og se sterke historier fra før, under og etter utbruddet av krigen. Det blir sang og musikk, samt noen smakebiter av ukrainsk kultur og mat.

Over hele landet vil lokale grupper arrangere ulike typer markeringer av at det er ett år siden Russland invaderte Ukraina. Solidaritetsmarkeringene har fått navnet «365 dagers motstand – Sammen for Ukraina». Talspersonene for Den ukrainske foreningen i Norge; Yuliya Haugland sier: «At folk møter opp og viser motstand mot Russlands krigføring og terror betyr enormt mye for Ukraina og oss ukrainere som bor i Norge.»

Også en gruppe Ukrainere og frivillige beboere i Levanger har tatt initiativ til en minnemarkering, der de ønsker å bruke Levanger kirke som møtested for ukrainere og nordmenn. I den stunda vi er samlet i kirka vil vi få høre og se sterke historier fra før, under og etter utbruddet av krigen. Vi vil også høre sang og musikk, samt få noen smakebiter av ukrainsk kultur og mat. Vi oppfordrer alle til å møte opp og delta med støtte til ukrainere som fortsatt står i en vanskelig tid.

Tilbake